تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری MSA

تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری MSA مرکز آموزش پارس شید

دوره آموزشی

تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری MSA

شرکت توسعه فناوری صنایع پارس شید با همکاری اداره کل استاندارد خراسان رضوی برگزار می نماید.

MSA  مخفف Measurement system Analysis می باشد که به معنی تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری است.

این ابزار میزان خطا در عوامل موثر بر سیستم اندازه گیری ( انسان – ماشین)  را مشخص می سازد واقعیت این است که داده های حاصل از اندازه گیری، امروز بیش از هر زمان دیگری مورد کاربرد واقع می شوند. برای مثال، امروزه حدود کنترل اماری یک فرایند با داده های حاصل از اندازه گیری- و یا امارهایی که از انها استخراج می شود مقایسه می گردند و تعیین می شود که ایا فرایند به تنظیم(هایی) نیاز دارد یا خیر.

استفاده دیگری که از داده های حاصل از اندازه گیری صورت می گیرد، بررسی وجود و یا عدم وجود رابطه بین دو متغیر است. برای مثال، ممکن است در یک فرایند تولید الزم باشد بدانیم که ایا بین بعد خاصی از قطعه تولیدی و درجه حرارت پالستیک تزریقی، رابط های وجود دارد یا خیر.

وجود یا عدم می وجود چنین رابطه ای را با استفاده از یک روش اماری بنام “رگرسیون” توان مورد بررسی قرار داد.

دوره آموزشی تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری(MSA) توسط مهندس سعید مهدی زاده ارائه می گردد.

شرکت پارس شید به عنوان اولین شرکت دارای مجوز آموزش الکترونیکی از سازمان ملی استاندارد ایران این افتخار را دارد با مجموعه ای از دوره های آموزشی آفلاین در حوزه سیستم های مدیریت و بهبود کیفیت نیاز های آموزشی مدیران کنترل کیفیت ،کارشناسان رسمی استاندارد ، مسئولین فنی و کلیه ی کارشناسان و متخصصان این حوزه را تامین نماید.


دوره های آموزشی آفلاین

مشاهده همه

سیستم های اندازه گیری چیست؟

سیستم های اندازه گیری شامل:
روش های اندازه گیری
تجهیزات اندازه گیری
نرم افزار های اندازه گیری
پرسنل موثر بر فرایند اندازه گیری

کاربرد های MSA

  • فراهم کردن معیاری برای پذیرفتن ابزار اندازه گیری جدید
  • فراهم کردن امکان مقایسه بین ابزارهای اندازه گیری مختلف
  • فراهم کردن امکان مقایسه ابزارهای اندازه گیری قبل و بعد از تعمیر یا تنظیم
  • اندازه گیری پراکندگی قطعات در یک محصول یا فرایند

هدف MSA

MSAدر واقع یک روش تجربی و ریاضی است که مشخص می کند که پراکندگی فرایند اندازه گیری چه میزان از پراکندگی کل را تشکیل می دهد و هدف آن حصول اطمینان از توانایی مورد نیاز ابزارهای اندازه گیری و تلاش برای کاهش پراکندگی های اندازه گیری است.

عدم قطعیت اندازه گیری

مطابق سند ۹۹ GUIDE ISO عدم قطعیت این گونه تعریف می شود:

پارامتری غیر منفی که پراکندگی مقادیر کمیت را که بر اساس اطالعات مورد استفاده و به اندازه ده نسبت داده شده است را مشخص می کند عدم قطعیت یعنی بازه اطمینان نه تردید  این یک بحث کلی است که ما با محاسبه عدم قطعیت به سمت اعتبار بخشی اندازه گیری می رویم.

عدم قطعیت اندازه گیری به ما اطلاعاتی درباره کیفیت اندازه گیری می دهد نتیجه فقط تخمینی از مقدار اندازه گیری ارائه می دهد و فقط هنگامی کامل است که با بیانیه ای در خصوص عدم قطعیت همراه باشد.

عدم قطعیت اندازه گیری عموما از مؤلفه های زیادی تشکیل می شود. برخی از این مؤلفه ها را ممکن است از روی توزیع آماری نتایج یک سلسله اندازه گیری ارزیابی کرده با انحراف معیار تجربی مشخص نمود. مؤلفه های دیگر، که آنها را نیز می توان با انحراف معیار مشخص کرد، از روی توزیع های احتمالی مفروض که مبتنی بر تجربه یا اطالعات دیگر است ارزیابی می شوند.

تفاوت عدم قطعیت اندازه گیری با MSA

تفاوت عمده بین عدم قطعیت و تجزیه و تحلیل سیستم اندازه گیری MSA وجود دارد تمرکز MSA در درک فرایند اندازه گیری، تعیین میزان خطا در این فرایند، و ارزیابی کفایت سیستم اندازه گیری برای کنترل محصول و فرآیند است. تجزیه و تحلیل سیستم اندازه گیری MSA درک و بهبود ( کاهش تغییرات) در فرایند اندازه گیری را ترویج می دهد.

عدم قطعیت محدوده مقادیر اندازه گیری( تعریف شده توسط یک بازه اطمینان) در ارتباط با نتیجه اندازه گیری را نشان می دهد که انتظار می رود شامل مقادیر واقعی اندازه گیری باشد.

توسط |۱۴۰۲/۴/۳۱ ۷:۲۸:۳۵تیر ۳۱ام, ۱۴۰۲|دوره های آموزشی آفلاین|